Yayın Tarihi: 04.09.2023 14:01

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi(SİBEM),16 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER, merkez ile ilgili şunları söyledi: “Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi; siber güvenlik alanında bölge ve ülke düzeyinde bilinçlenmeye katkı sağlamak, kurumlara talepleri doğrultusunda siber güvenlik alanında destekte bulunmak, nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve siber güvenlik dalında akademik çalışmaları yürütmek amacı ile kurulmuştur. Ayrıca SİBEM bünyesindeki Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME), güncel siber olayları takip ederek kamuoyuna gerekli bilgilendirmeleri ve alınması gereken tedbirleri aktaracaktır.”